Twilight foto, de smaakmaker op elke website

Fotograferen in de schemering, twilight fotografie

Fotograferen rond zonsopgang, zonsondergang of in de schemering levert vaak bijzondere beelden op. Het licht is zachter, schaduwen langer en de hemel wordt gekleurd door het eerste of laatste licht van de dag. Dit soort foto’s vraagt meer van de fotograaf en de camera.

In de fotografie (vooral van architectuur) is deze periode geliefd omdat het licht van een bijzondere kwaliteit is en de verlichting in gebouwen dezelfde sterkte heeft als het licht buiten. Het licht is zeer zacht met een mooie warme tint.

Bij twilight fotografie gaat het erom dat het kunstmatige licht en het aanwezige licht, die maar zeer korte tijd met elkaar in balans zijn, vastgelegd wordt. Hierdoor vormen het warme kunstlicht én het donkerblauwe natuurlijke licht een mooi contrast.

Het vraagt om fotografische precisie en kunde: alles komt aan op hét fotomoment voor het optimale effect. Het exterieur wordt gefotografeerd tijdens de schemering waarbij alle verlichting binnen en buiten ontstoken is en er een speciaal sfeervol effect gecreëerd wordt.

 

 

 

 

U wilt een afspraak maken of meer informatie?

Mail ons Bel Karin

Recente projecten

Referenties