Het perfecte plaatje

Professionele fotografie

Fotografie is één van mijn grote passies. Al op mijn zestiende verjaardag kreeg ik mijn eerste kleinbeeldcamera. De liefde voor het fotograferen deelde ik met mijn vader. Aldoende ontdekte ik samen met hem onze gezamelijke passie voor het lijnenspel in de architectuur en in de natuur.

Door mijn werk als interieurontwerper én fotograaf bekijk ik ruimtes altijd totaal. Klopt het plaatje, zowel qua compositie en licht als qua sfeer?

Ik fotografeer uitsluitend met het aanwezige licht en gebruik géén flitslicht. Dat vraagt meer van mijn vakmanschap als fotograaf maar het eindresultaat is er vele malen mooier door: de potentiële klant ziet de werkelijke beleving en kleur. Daarmee onderscheid ik mij van andere fotografen. Uiteraard fotografeer ik alleen met professionele apparatuur. Daarnaast wordt al het beeldmateriaal, in eigen beheer, professioneel nabewerkt voor een optimaal resultaat.

 

Vele mogelijkheden

Om uw woning perfect in beeld te brengen, gebruik ik meerdere fotografische technieken. 
Hierdoor springt uw huis er op de verkoopsites nét nog even beter uit.

 

Woonbeleving op video

Bewegende beelden zijn vaak sprekender dan alleen foto’s. Een woonbelevingsvideo neemt potentiële kopers echt mee in huis en tuin. Hierdoor gaat de woning meer leven. Bijkomend voordeel: op social media worden bewegende beelden beter bekeken dan foto’s. Ook bij het maken van deze video’s draait alles om beleving en verleiden.
Interesse? Klik hier voor videovoorbeelden

 

360° panorama-fotografie

Extra mogelijkheid is 360° panorama-fotografie. Zo kan een kijker op de verkoopsite interactief van ruimte naar ruimte gaan en overal ‘rondkijken’. Meerdere 360° foto’s creëren een virtual tour en geven ook een hogere ranking op Funda. 

 

Verras uw kijkers met verbazingwekkende hoogtefotografie

Hiervoor monteer ik mijn spiegelreflexcamera op een 10 meter hoge Photomast. Ik stuur de camera aan door middel van een WiFi verbinding en een speciale app op mijn mobiele telefoon. Op deze manier wordt een kwalitatief hoogwaardig beeld gemaakt van de woning én haar ligging. Deze vorm van fotografie is niet alleen interessant voor vrijstaande of half vrijstaande woningen, het geeft zeker ook een goed beeld van de ligging en het straatbeeld van een eengezinswoning. Een appartement kan, tot de derde of vierde verdieping, recht van voren in beeld worden gebracht. Zo is het geen ‘zoekplaatje’ om welke wooneenheid het gaat.

 

 

Vanaf ooghoogte zou vanaf mijn standpunt geen zicht hebben op de diepte van het terras achter de woning en de omgeving waarin deze woning ligt. Door op hoogte te fotograferen zie je veel meer diepte en krijg je completer overzicht van de beschutte ligging van de woning. 

Fotograferen in de schemering, twilight fotografie

In de fotografie (vooral van architectuur) is de periode rondom de zonsondergang zeer geliefd omdat het licht van een bijzondere kwaliteit is en de verlichting in gebouwen dezelfde sterkte heeft als het licht buiten. Fotograferen rond in de schemering levert bijzondere beelden op. Het licht is zachter, schaduwen langer en de hemel wordt gekleurd door het laatste licht van de dag. 
Klik hier voor meer over twilight fotografie en voorbeelden

U wilt een afspraak maken of meer informatie?

Mail ons Bel Karin

Recente projecten

Referenties